Over Eetvallei

Wat is EETVALLEI?

Een digitaal platform waar consumenten streekproducten kunnen bestellen die uit de eigen regio komen, kunnen worden afgehaald en thuisbezorgd. Daarnaast wordt het mogelijk om (gastronomische) recepten met ingrediënten te bestellen of een maaltijd in een restaurant te boeken. Hieronder staan deze 3 mogelijkheden verder uitgelegd.

1 Losse streekproducten

U kunt zelf vrij kiezen uit het assortiment van alle deelnemende streekproducenten in het gebied van de Gelderse Vallei. We proberen de klantvraag en het productaanbod geografisch gezien zo dichtbij mogelijk aan elkaar te koppelen. Dit bespaart kilometers, dus belast het milieu minder en zorgt ervoor dat de klant en de maker van het product elkaar kunnen kennen uit de buurt of regio.

Bestelt u uiterlijk zondag voor 20 uur, dan kunt u ervoor kiezen dat u de bestelling de volgende 3 dagen (maandag t/m woensdag) ophaalt op een van de ophaalpunten (zie bij WAAR IS EETVALLEI) of dat het wordt thuisbezorgd (uitgezonderd woensdag) in Ede, Wageningen en Bennekom.

Bestelt u op woensdag voor 15 uur, dan kunt u ervoor kiezen dat u de bestelling de volgende 3 dagen (donderdag t/m zaterdag) ophaalt op een van de ophaalpunten (zie bij WAAR IS EETVALLEI) of dat het wordt thuisbezorgd in Ede, Wageningen en Bennekom.

2 Zelf keukenprin(se)s zijn

Nu stap 1 een feit is, zijn we bezig een aantal (thuis)koks uit de regio te vragen een deel van hun keukengeheimen prijs te geven en met u te delen. In de vorm van unieke recepten komen ze u ter beschikking en leveren we de noodzakelijke ingrediënten uit de streek er voor u bij.

3 Horeca service

Daarnaast willen we het mogelijk maken om maaltijden, die volledig of deels bereid zijn met streekproducten, te kunnen reserveren in deelnemende restaurants in uw buurt.

Waarom EETVALLEI?

Deze online streekwinkel is ontstaan om het makkelijker te maken om streekproducten uit de regio Ede en omstreken te kunnen kopen als consument uit diezelfde regio. De beschikbaarheid van die mooie ambachtelijke producten, die gemaakt zijn op hun eigen unieke plekje met ieder hun eigen verhaal, is nl. nogal versnipperd. Er zijn mooie smaakfietsroutes samengesteld waardoor je de prachtige omgeving rond Ede kunt verkennen en die mooie bedrijfjes kunt bezoeken. Dat is leuk (echt!) voor een dagje uit met zomers weer, maar als je er dagelijks mee wilt koken, kun je aardig op gaan zien tegen het steeds weer afleggen van die afstanden …

Daarom is deze digitale streekwinkel gemaakt. U kunt op uw gemak, op uw eigen tijd rondkijken tussen het assortiment van de vele streekproducenten en een bestelling doen. Wij doen dan de boodschappen voor u, zetten het klaar op het ophaalpunt of komen die thuisbezorgen (zonder bezorgkosten in de gemeente Ede en Wageningen).

Wie is EETVALLEI?

Eetvallei is bedacht en in het leven geroepen door Vincent Mosch uit Bennekom en heeft samen met een bevriende softwareontwikkelaar, Stefan Strubbe uit Utrecht (S2Development), de website gemaakt. De huisstijl is vormgegeven door IF Communicatie uit Ede, dus ook een streekproduct!

Eetvallei stelt zichzelf ten doel om lokale streekproducten makkelijk toegankelijk te maken voor de inwoners van de regio Foodvalley. In het besef dat je dat niet zomaar alleen doet, zoekt Eetvallei verbinding en werkt samen met diverse, bij voorkeur lokale, mensen en bedrijven.

Inmiddels werken we samen met diverse producenten van de Agrarische Natuurvereniging het Binnenveld, de Coöperatieve Vereniging Doesburger Eng Streekproducten, Vallei Boert Bewust, die in Bennekom, Wageningen en Ede en omstreken actief zijn in de lokale voedingscultuur. En we hebben toekomstplannen om de hele Gelderse Vallei te gaan bedienen…!

Sinds februari 2018 is de webshop van Esther Schoenmaker (www.boerbuurboodschap.nl) opgenomen in de webshop van Eetvallei. Bedankt Esther voor je enthousiaste pionierswerk en je collegialiteit sinds 2015!

Waar is EETVALLEI?

Overal in de regio waar er bestellingen op te halen en te bezorgen zijn. En alles achter de schermen wordt op de spreekwoordelijke zolderkamer geregeld. Als logistieke uitvalsbasis kunnen we gebruik maken van diverse boerderijwinkels van boeren die ook producent zijn. Zoals Boerderij van Steenbergen, Dijkgraaf 1A in Bennekom, Zorgboerderij De Hoge Born, Bornsesteeg 87 in Wageningen en Vleesboerderij Het Binnenveld, Zuidelijke Meentsteeg 9 in Rhenen, die ook ophaalpunt zijn van bestellingen via www.eetvallei.nl.

Alle ophaalpunten en ophaalmomenten zijn:

 • Bennekom, Boerderij van Steenbergen, Dijkgraaf 1A.
  donderdag van 16-19, vrijdag van 9-12.30 en zaterdag van 9-15 uur.
 • Rhenen, Vleesboerderij Het Binnenveld, Zuidelijke Meentsteeg 9.
  zaterdag van 9-15 uur.
 • Veenendaal, De Bombardon / Reinaerde, Achterkerstraat 14.
  donderdag 16-17.30, vrijdag 10-17.30 en zaterdag 10-16.30 uur.
 • Harskamp, Boerderijwinkel De Blaak, Blaakweg 16.
  donderdag 16-18, vrijdag 10-12 en 13-18 en zaterdag 10-12 en 13-16 uur.
 • Ede (centraal), Van Voorst & Hardeman, Verlengde Blokkenweg 1.
  donderdag van 16-18, vrijdag van 10-12.30 en 13.30-18 en zaterdag van 8-17uur.
 • Ede (noord), Het Doesburger Erf Landwinkel, Lunterseweg 82.
  donderdag 16-17, vrijdag 9.30-17 en zaterdag 9.30-16 uur.
 • Ede (Makandra), Makandra, Kalverkampweg 1.
  maandag t/m vrijdag 10.00-14.45 en zaterdag 10.00-13.30 uur.
 • Lunteren, Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28.
  donderdag 16-19 en vrijdag 10-19 uur.
 • Wageningen (Hoge Born), De Hoge Born Zorgboerderij, Bornsesteeg 87.
  maandag t/m vrijdag 13.00-17.00 en zaterdag 10.30-14.30 uur.
 • Wageningen (Heroes), Heroes of Taste, Junusstraat 27.
  vrijdag 13-18 en zaterdag 11-17 uur.

Wanneer is EETVALLEI ontstaan?

Het platform Eetvallei is sinds 1 maart 2016 actief.

Hoe werkt EETVALLEI?

We hebben de assortimenten van de verschillende producenten overzichtelijk gerubriceerd zodat u er gemakkelijk een keuze uit kunt maken.

 1. Door bij een product te klikken op het boodschappenmandje, voegt u het product toe aan uw digitale boodschappenmand. Hierbij kunt u het aantal per product aangeven. Door op het boodschappenmandje te klikken, kunt u doorgaan naar het afrekenen en de betaling via Ideal regelen. Contant betalen en met Eurijn is ook mogelijk! Per e-mail ontvangt u een bevestiging van de gekochte producten, het totaalbedrag en de ophaal of bezorg optie.Bestelt u uiterlijk zondag voor 20 uur, dan kunt u ervoor kiezen dat u de bestelling de volgende 3 dagen (maandag t/m woensdag) ophaalt op een van de ophaalpunten (zie bij WAAR IS EETVALLEI) of dat het wordt thuisbezorgd (uitgezonderd woensdag) in Ede, Wageningen en Bennekom.

  Bestelt u op woensdag voor 15 uur, dan kunt u ervoor kiezen dat u de bestelling de volgende 3 dagen (donderdag t/m zaterdag) of de daaropvolgende week op kunt halen op diverse ophaalpunten of dat het wordt thuisbezorgd in de gemeente Ede of Wageningen. Zie voor alle ophaalopties bij WAAR IS EETVALLEI.

 2. 2. Naast losse producten kunt u op termijn ook de bijbehorende boodschappen bij een gewenst recept bestellen door bij het bewuste recept op het boodschappenmandje te klikken.
 3. 3. Over enige tijd hopen we het ook mogelijk te maken om een maaltijd in een deelnemend restaurant te bestellen door die mogelijkheid aan te klikken. Door de verwachte aankomsttijd en aantal personen in te vullen reserveert u een tafel. Op termijn richten we ons erop dat het nog mogelijk gaat worden om een door een restaurant naar keuze met streekproducten bereide maaltijd af te kunnen halen of thuisbezorgd te krijgen.

Hoe duurzaam is EETVALLEI?

 • We bevorderen het kopen van duurzaam, zoveel als mogelijk biologische, geteelde streekproducten, zoveel als mogelijk, uit de regio Foodvalley.
 • En nemen u tijd en werk (boodschappen doen en in de nabije toekomst als mogelijkheid ook recepten bedenken) uit handen.
 • Daarbij besparen we samen op uw tijd en uw en onze kilometers en stimuleren we vers en gezond eten.
 • Onze droom is dat ook lokaal gezamenlijke eetinitiatieven ontstaan waarbij mensen van verschillende generaties en culturen zich via maaltijden met elkaar verbinden waardoor het op die manier bevorderen van sociale samenhang, verminderen van eenzaamheid en uitoefenen van mantelzorg een gezamenlijk gedragen lust wordt.
 • We willen onze vervoersbewegingen zo duurzaam mogelijk maken. Inmiddels bestaat ‘het wagenpark’ uit een fiets en een door groengas (CNG) aangedreven bestelauto. Daarnaast liggen er al zonnepanelen te sparen voor eventueel toekomstig elektrisch aangedreven vervoer. Op dit moment gebruiken we zo efficiënt mogelijk de bestelauto en maken we zoveel als mogelijk effectief gebruik van elkaars inspanningen binnen het netwerk van regio ondernemers en de ophaalpunten.

Goede-doel-sparen

Met Eetvallei willen we een positieve impact hebben op de lokale samenleving. Omdat je niet in je eentje de wereld zo makkelijk kunt veranderen, zoeken we samenwerking met anderen en houden we het lokaal. Een eerste aspect van die impact is om verduurzaming van de voedsel teelt en productie te stimuleren. Daarnaast willen we de sociaal maatschappelijke betrokkenheid in eigen regio vergroten. Eten verbindt en kan daar dus een aanjager in zijn. Om een en ander met elkaar te combineren, hebben we het volgende bedacht. We streven een eerlijke prijs na voor alle betrokkenen bij het Eetvallei proces, van producent tot consument en met zo min mogelijk partijen daartussen. We gaan geen marketingplan optuigen met hoge kortingen op producten en dure advertentiecampagnes. In plaats daarvan doneert Eetvallei 1/7e deel van haar brutowinstmarge (*) die u via uw aankopen genereert, aan goede doelen uit de regio, die u mag bepalen. Dat kan een sportvereniging zijn waar u lid van bent of een ander goed doel wat een raakvlak heeft met duurzaamheid bevordering en/of sociaal maatschappelijke betrokkenheid.

Als u een passend goed doel wilt aandragen, laat het ons weten via info@eetvallei.nl. We zullen periodiek bekendmaken welke doelen een uitbetaling hebben ontvangen.

(*) Onder brutowinstmarge verstaan we hier de omzet ex btw van uw bestellingen minus de inkoopprijs ex btw van uw bestellingen. Voorbeeld: Als u wekelijks met 100 mensen van dezelfde vereniging ieder voor 35,- bestelt via Eetvallei, dan spaart u op jaarbasis ongeveer 3.750,- voor uw goede doel bij elkaar (dit is een zo realistisch mogelijke schatting; het werkelijke bedrag is afhankelijk van waar de bestellingen uit bestaan).

Voedsel Collectief Eetvallei

Het is dus ook mogelijk om met een groep mensen via Eetvallei inkopen te doen bij de Boeren. Bijvoorbeeld als straat of wijkgenoten, familie of vrienden, vereniging of andere gemeenschap.

Het is niet persé nodig om heel dicht bij elkaar te wonen, mits u maar een ophaalpunt of bezorgadressen kiest in het gebied waar Eetvallei actief is.

Voor uw eigen collectief kunnen we dus een eigen ophaalpunt vermelden. U kunt ervoor kiezen dat dit een open of besloten ophaalpunt wordt, dus wel of niet toegankelijk voor anderen om zich bij aan te sluiten. Een familiecollectief zou bijvoorbeeld een besloten ophaalpunt kunnen zijn, terwijl een straat of wijk ophaalpunt open staat voor willekeurige deelnemers die zich daarbij aan willen sluiten. Als collectief kunt u dan ook sparen voor een goed doel of voor een korting op een familiebarbecue met streekproducten bijvoorbeeld.

Als u binnen de regio verspreid woont als groep en per besteller een eigen ophaalpunt of bezorgadres wilt kiezen, kan dit ook, terwijl u toch met elkaar een collectief vormt. Lekker flexibel!

Als u een eigen collectief wilt aanmelden / bespreken, mail dan uw idee met uw contactgegevens naar info@eetvallei.nl, dan nemen we contact met u op.

Graag tot ziens bij Eetvallei!

Vincent Mosch

Bedankt voor uw interesse in boerenproducten uit Ede en omstreken.

Helaas kunt u op dit moment niet bestellen bij Eetvallei. Achter de schermen beraden we ons op nieuwe toekomstige mogelijkheden.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en u blijft op de hoogte. In de tussentijd wordt het assortiment niet actueel bijgehouden.

De afzonderlijke ophaalpunten en winkels bij boeren zijn wel afzonderlijk bereikbaar.