Welkom bij Eetvallei

Hier kunt u makkelijk online streekproducten kopen voor Ede, Bennekom en Wageningen.

Losse streekproducten bestellen

Klik hier om naar de online streekwinkel te gaan om het assortiment te bekijken en te kunnen bestellen.

Recepten met streekproducten bestellen

Dit zijn we nu aan het ontwikkelen. Binnenkort kunt u hier maaltijdrecepten vinden en de ingrediënten daarvan bestellen. Zo creëert u flexibel uw eigen maaltijdenbox met producten uit de streek!

Streekmaaltijden in restaurant reserveren

Dit zijn we nu aan het ontwikkelen. Binnenkort kunt u hier zien in welke restaurants in de buurt een aantal van de recepten als dagschotel te eten en te boeken zijn.

Met Eetvallei willen we ambachtelijke producten van gepassioneerde boeren en producenten uit de streek toegankelijk maken voor lokale consumenten in de gemeente Ede en omstreken binnen de regio Gelderse Vallei. Met andere partners die zich met voeding bezig houden, zoeken we verbindingen om met elkaar een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de lokale eetcultuur. We gaan voor korte aanvoerlijnen, een goede opbrengst voor de boer, betaalbare prijzen voor de consument en we willen zorgvuldig omgaan met energie.

Eetvallei werkt samen met

Zonder voedselvoortbrengende dieren en akkers in deze regio en de hardwerkende boeren en producenten die daar heerlijke producten van maken, zou het productaanbod in deze digitale streekwinkel er niet zijn. Heel veel succes boeren en producenten om met innovatiekracht te blijven ondernemen en de consumenten van vandaag en morgen te blijven boeien met prachtige en smaakvolle lokale producten.

Vanaf februari 2018 werken Boer & Buur Boodschap en Eetvallei nog nauwer samen. De webwinkel van BBB is opgenomen in die van Eetvallei. Op de achtergrond blijft Esther nog betrokken bij het reilen en zeilen en maakt ze o.a. recepten weer toegankelijk. Bedankt Esther voor je tomeloze inzet en pionierswerk de afgelopen jaren!

Voor een ophaalpunt hebben we een samenwerking gevonden bij Anton en Hetty van Steenbergen, Dijkgraaf 1A in Bennekom. Dit is een centrale en representatieve locatie in Het Binnenveld, tussen Ede, Bennekom en Wageningen. We zijn daar welkom in hun streekwinkel waar we ook een wekelijkse koopavond en tegelijk het ophaalmoment gaan invullen, nl. de donderdagmiddag van 16.00 uur tot 's avonds 19.00 uur met ingang van 3 maart 2016.

De streekwinkel van Roel en Toke van Dijk van Vleesboerderij Het Binnenveld te Rhenen is vanaf nu ook een ophaalpunt van Eetvallei. Iedere zaterdag is hun winkel aan de Zuidelijke Meentsteeg 9 open van 9 - 15 uur. Bestel 's woensdags voor 15 uur en de bestelling staat die zaterdag daar voor u klaar. Welkom!

Landwinkel 't Doesburger Erf is ook een ophaalpunt van Eetvallei geworden. Kees en Marianne Mastenbroek hebben naast hun bedrijf met scharrel legkippen een mooie theetuin die te huur is voor feesten en partijen en een landwinkel met allerhande streekproducten uit het hele land. Nu zijn ook de lokale streekproducten via Eetvallei te bestellen en op vrijdagen van 9.30-17.00 en zaterdagen van 9.30 - 16.00 op te halen aan de Lunterseweg 82 in Ede. Welkom!

Lisette van Voorst en Rien Hardeman runnen de buurt- en reformwinkel in Ede. Sinds 1990 kunnen de klanten hier ook terecht voor advies en aankoop van geneesmiddelen. De afgelopen jaren is Van Voorst & Hardeman vooral specialist geworden in de verkoop van glutenvrije producten. Klanten uit heel Nederland weten de weg naar Van Voorst & Hardeman te vinden. Een plek waar zij eindelijk terecht kunnen voor dieetproducten, advies en de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

In 2006 bouwde Vincent, de oudste zoon van Rien en Lisette, de glutenvrijewebshop.nl. Deze extra service voor klanten om de glutenvrije producten via de webshop te bestellen (en te laten bezorgen) zorgde ervoor dat dit inmiddels een van de grootste online winkels voor het assortiment glutenvrije producten is geworden. Vanaf oktober 2016 zijn in de winkel ook bestellingen van streekproducten in de webshop van Eetvallei op te halen op donderdagen van 16 - 18 uur.

Boerderijwinkel De Blaak is een echt familiebedrijf. Vader Evertjan en zijn zoon Ferdinand verzorgen gemiddeld 150 tot 200 dikbillen op hun bedrijf. De hellingstal met zo’n 40 vooral Verbeterd Roodbonten en Belgisch Witblauwen staat centraal op het erf bij familie Van den Brink. ‘De koeien krijgen hoogwaardig voer zonder onnodige toevoegingen’ vertelt Ferdinand van den Brink. ‘Geen groeibevorderaars en dat soort fratsen dus. En we werken alleen met jonge, vrouwelijke koeien van hoogwaardige kwaliteit.’ In de boerderijwinkel wordt uiteraard het vlees van de eigen koeien verkocht en heeft daarnaast nu ook diverse streekproducten van Eetvallei in het assortiment zoals honing, eieren, advocaat en dergelijke. ‘Wij gaan voor kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit’, aldus Ferdinand en Rianne van den Brink.

Midden in het centrum van Veenendaal, Achterkerkstraat 14, vindt u De Bombardon: een kleurrijk verzamelgebouw waar u cliënten van Zorggroep Reinaerde aan het werk kunt zien in de feestwinkel, koffiecorner, kunstatelier en bakkerij. U komt ogen en oren te kort! Een bezoek aan De Bombardon is een belevenis. Wij werken met zorg en bieden u graag grote service en gastvrijheid. Loop eens bij ons binnen, ruik de geur van onze bakkerij waar heerlijke taarten worden gebakken, zie de verschillende ateliers waarin met veel creativiteit en enthousiasme prachtige kunstwerken worden geschilderd, en verschillende textielproducten achter de naaimachine worden gemaakt. Neem gerust plaats in onze koffiecorner waar u kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met een specialiteit uit onze bakkerij! En koop eens in de winkeletalage van Eerlijk Waar wat fairtrade- en streekproducten. En haal gelijk de tas op met boodschappen uit de streek die u via Eetvallei besteld heeft.

Met het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28 in Lunteren richt de Stichting voor Sociaal Cultureel Vormingswerk zich op kinderen, jeugd, senioren en mensen met een beperking en levert door het organiseren en stimuleren van vele activiteiten een positieve bijdrage aan de sociale samenhang van het dorp Lunteren. De bibliotheek is er ook gevestigd en met o.a. zang, dans, tekenen, pottenbakken, bridge, biljarten en huiskamermaaltijden is er voor elk wat wils. Nu is het ook mogelijk om bestellingen via Eetvallei op te halen in het Westhoffhuis op donderdagen en vrijdagen. Welkom!

Makandra is een zorgboerderij met biologische teelttuin op het landgoed Kernhem in Ede-Noord. In een beschutte werkomgeving kunnen zorgvragers zinvol werk doen en hun verdere levensweg ontdekken. In de winkel worden de zelf geteelde en verwerkte producten verkocht zoals groenten en fruit van het seizoen, honing, eieren, kaas en vlees van Jersey koeien. Zelf bloemen plukken uit de tuin of vergaderen in op of boven de deel kan ook. De winkel is open van maandag t/m vrijdag van 10 - 14.45 uur en zaterdag van 10 - 12.30 uur. Dan kunnen er ook bestellingen via Eetvallei worden opgehaald. En vanuit Makandra zorgt Eetvallei voor bezorging aan huis in de omliggende woonwijken op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend.

Isolde Kunz organiseert kookdemonstraties in Veenendaal. In een fraai ingerichte kookstudio verwerkt ze o.a. streekproducten tot heerlijke gerechten waarbij ze diverse doelgroepen op een toegankelijke manier laat zien hoe je eenvoudig, lekker kunt koken. Van vriendinnen groepjes, tot …

Annemieke is foodblogster en natuuradviseur. En ze woont in Ede met haar gezin met man en 3 prachtige zonen. Op www.eethetbeter.nl plaatst ze recepten, informatieve of persoonlijke artikelen. Haar doel: laten zien dat gezond, lekker, leuk en gemakkelijk eten uitstekend samengaan. En als we dat koppelen aan lokaal eten uit de regio, dan is de cirkel rond, van boer tot mond!

Zorgboerderij de Hoge Born is een biologische groenten en fruit kwekerij. Ook worden er kippen gehouden voor de productie van eieren waarboven ook hop wordt verbouwd voor de plaatselijke bierbrouwerij. De boerderij is skal gecertificeerd waardoor de producten het eko keurmerk dragen. In onze boerderijwinkel kunt u terecht voor een ruim assortiment aan biologische producten, waaronder per seizoen vers van eigen land. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor excursies over het bedrijf. Ophalen van Eetvallei bestellingen is mogelijk op: maandag t/m vrijdag van 13 – 17 uur en zaterdag van 10.30 – 14.30 uur. Bornsesteeg 87 in Wageningen.

Heroes of Taste is dè plek in het centrum van Wageningen voor streekproducten en craft bier. Lekker, puur en eerlijk zijn de kernwoorden waarop producten worden geselecteerd voor het assortiment. Hier wordt het eerlijke verhaal verteld van deze bijzonder smaakvolle producten. Ophalen van Eetvallei bestellingen bij Heroes of Taste, Junusstraat 27 in Wageningen is mogelijk op: donderdag en vrijdag van 13 – 18 uur en zaterdag van 11-17 uur.

Eetvallei is partner van het klimaatplan van de gemeente Wageningen. Door via ons voeding duurzaam in te kopen als particulier en bedrijf, draag je bij aan de doelstellingen van Wageningen om voor 2030 klimaatneutraal te zijn.

Bethanië onderscheidt zich door haar specifieke christelijke identiteit, de persoonlijke en kleinschalige zorg en haar comfortabele huisvesting vlakbij het centrum van Ede in een prachtige groene wijk. Sinds 2018 worden er ook streekproducten gebruikt in de winkel en het restaurant. De winkel is ook toegankelijk voor mensen uit de wijk, waarmee Bethanië een open plek wil zijn voor ontmoeting tussen de mensen in de hele wijk waar zij deel van uitmaken. Bethanië stimuleert ook andere instellingen om dit voorbeeld te volgen door het voortouw te nemen een convenant af te sluiten met lokale collegiale instellingen.

Bewegingen als de energietransitie en de voedseltransitie kunnen prima samenwerken als het aan Eetvallei ligt. Uiteindelijk hebben we vanuit beide gezichtspunten hetzelfde doel voor ogen, nl. ons gezamenlijke leefklimaat verduurzamen. Als we er dan toch wat aan willen veranderen, kunnen we net zo goed meerdere stappen tegelijk zetten, nl. anders met energie omgaan en anders met voedsel. Daarom werkt Eetvallei graag mee aan Ede-natuurlijk projecten om de verduurzaming van de regio Foodvalley te bevorderen en ‘lekker’ te laten verlopen.

Bij Eetvallei kun je ook met de eurijn betalen. De eurijn is de nieuwe munt van Wageningen! De voordelen zijn: het is renteloos, goed voor het lokale ondernemersklimaat en de nieuwe circulaire economie wordt op gang gebracht. De te verwachten effecten zijn: meer bestedingsruimte voor lokale diensten en producten, het lokaal banenaanbod stijgt en lange termijn investeringen worden aantrekkelijker. De eurijn is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van lokaal geld. Eurijn maakt deel uit van Circuit Nederland, waarin kennis en innovaties op het gebied van lokaal geld worden uitgewisseld. Kijk op www.eurijn.nl voor meer informatie.

Veenendaal4Fair spant zich in om voor thema’s als eerlijk/fairtrade, ecologisch, biologisch, duurzaam en milieubesparende producten aandacht te vragen. Dit doet ze o.a. door een samenwerking met Zorggroep Reinaerde, hun winkel De Bombardon, de Wereldwinkel en het organiseren van diverse activiteiten in Veenendaal. Met name om inhoud te geven aan de ontvangen titel ‘fairtrade gemeente’ en ook andere instanties te stimuleren naar die uitgangspunten te gaan handelen.

De Agrarische natuurvereniging Het Binnenveld zet zich met boeren en burgers in voor een mooi Binnenveld. De ANV wil zich sterk maken voor een goed beheer van natuur en landschap. De vereniging wil de contacten tussen boeren en burgers aanhalen door boerderij-educatie, recreatie en toerisme te stimuleren. Ook wil de vereniging de productie en het vermarkten van streekproducten versterken. Uitgangspunt is dat de bewoners en de gebruikers zelf het initiatief nemen.

Eetvallei werkt samen met diverse goede doelen in de regio. Als particuliere besteller kunt u bij de afronding van de bestelling een goed doel selecteren, waaraan Eetvallei dan 1/7 e deel van de marge van die bestelling periodiek doneert. U kunt zelf ook goede doelen aandragen, die duurzaamheid bevorderen of sociaal maatschappelijk betrokken zijn.

Voedsel Collectief Ede

Bestel met gelijkgezinden uit uw eigen straat, buurt, wijk en woonplaats uw boodschappen met streekproducten en ondersteun daarmee de boeren in uw eigen regio en lokale goede doelen. Èn doe hiermee uw eigen gezondheid, gemak + smaakbeleving ‘n plezier!

U kunt uw bestelling ophalen bij een bestaand ophaalpunt in Ede en omgeving. Draagt u ook gerust een nieuw ophaalpunt aan of laat het thuisbezorgen.

Waarom meedoen?

  • gezond en vers eten
  • eten met bekende herkomst dichtbij
  • behoud het cultuurlandschap rondom Ede
  • steun de lokale boeren en uw eigen gezondheid
  • versterk de lokale economie
  • minder milieubelasting voor uw eigen leefomgeving
Lees meer...

Voedings-wEETjes...

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder uw emailadres in en druk op de knop 'Inschrijven nieuwsbrief'

Bio1000

In oktober 2015 vond in Ede de Bio1000 plaats. Uit deze landelijke denktank van willekeurige, bij de biologische ontwikkelingen betrokken mensen, is een aantal themagroepen ontstaan. Themagroep Educatie heeft onderstaand filmpje gemaakt.

Credits: www.bio1000.nl

Eetvallei voor Gezonde School en Gezonde Sportkantine

Bedankt voor uw interesse in boerenproducten uit Ede en omstreken.

Helaas kunt u op dit moment niet bestellen bij Eetvallei. Achter de schermen beraden we ons op nieuwe toekomstige mogelijkheden.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en u blijft op de hoogte. In de tussentijd wordt het assortiment niet actueel bijgehouden.

De afzonderlijke ophaalpunten en winkels bij boeren zijn wel afzonderlijk bereikbaar.