Welkom bij Eetvallei

Hier kunt u makkelijk online streekproducten kopen voor Ede, Bennekom en Wageningen.

Losse streekproducten bestellen

Klik hier om naar de online streekwinkel te gaan om het assortiment te bekijken en te kunnen bestellen.

Recepten met streekproducten bestellen

Dit zijn we nu aan het ontwikkelen. Binnenkort kunt u hier maaltijdrecepten vinden en de ingrediënten daarvan bestellen. Zo creëert u flexibel uw eigen maaltijdenbox met producten uit de streek!

Streekmaaltijden in restaurant reserveren

Dit zijn we nu aan het ontwikkelen. Binnenkort kunt u hier zien in welke restaurants in de buurt een aantal van de recepten als dagschotel te eten en te boeken zijn.

Eetvallei werkt samen met

Zonder voedselvoortbrengende dieren en akkers in deze regio en de hardwerkende boeren en producenten die daar heerlijke producten van maken, zou het productaanbod in deze digitale streekwinkel er niet zijn. Heel veel succes om met innovatiekracht te blijven ondernemen en de consumenten van vandaag en morgen te blijven boeien met prachtige en smaakvolle lokale producten.

Met Eetvallei willen we ambachtelijke producten van gepassioneerde boeren en producenten uit de streek toegankelijk maken voor lokale consumenten in Ede en omstreken. Met andere partners die zich met voeding bezig houden, zoeken we verbindingen om met elkaar een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de lokale eetcultuur. We gaan voor korte aanvoerlijnen, een goede opbrengst voor de boer, betaalbare prijzen voor de consument en we willen zorgvuldig omgaan met energie. Vincent Mosch regelt de bezorgingen in Ede.

Esther Schoenmaker verbindt met Boer&Buur de boeren en de burgers direct met elkaar in de buurt. Dit doet ze met een webwinkel en bezorgdienst van lokale producten uit de directe omgeving van Wageningen en Bennekom. Samen vergroten we de afzet van lokaal geproduceerde producten en het contact tussen boer en buur. Alle producten zijn los verkrijgbaar zonder abonnement en zonder minimum bestelbedrag. Daarnaast kunt u hier diverse Boer&Buur boodschap pakketten bestellen. Alle bestellingen bij Eetvallei voor Bennekom en Wageningen worden door Esther geregeld.

Met Over-Eten Voedingscoaching helpt Rita Walrave graag mensen om via ´normaal´ en lekker eten toch blijvend gewicht te verliezen en op gewicht te blijven. Ontvang nu GRATIS een GEZONDHEIDSCHECK bij Over-Eten Voedingscoaching waarbij een aantal lichaamswaarden in kaart worden gebracht. Kies daarna evt. voor een traject van persoonlijk voedingsadvies op maat om een gezond gevoel en gewicht te bereiken!

Omdat Over-Eten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) is aangesloten wordt de begeleiding door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed! Vraag gerust naar de mogelijkheden. Klik hier om contact op te nemen met Rita.

Naast hulp bij overgewicht of advies over een gezonder eetpatroon organiseert Over-Eten ook kookworkshops, omdat eten wel leuk moet blijven!

Voor een ophaalpunt hebben we een samenwerking gevonden bij Anton en Hetty van Steenbergen, Dijkgraaf 1A in Bennekom. Dit is een centrale en representatieve locatie in Het Binnenveld, tussen Ede, Bennekom en Wageningen. We zijn daar welkom in hun streekwinkel waar we ook een wekelijkse koopavond en tegelijk het ophaalmoment gaan invullen, nl. de donderdagmiddag van 16.00 uur tot 's avonds 19.00 uur met ingang van 3 maart 2016.

De streekwinkel van Roel en Toke van Dijk van Vleesboerderij Het Binnenveld te Rhenen is vanaf nu ook een ophaalpunt van Eetvallei. Iedere zaterdag is hun winkel aan de Zuidelijke Meentsteeg 9 open van 9 - 15 uur. Bestel 's woensdags voor 15 uur en de bestelling staat die zaterdag daar voor u klaar. Welkom!

Landwinkel 't Doesburger Erf is ook een ophaalpunt van Eetvallei geworden. Kees en Marianne Mastenbroek hebben naast hun bedrijf met scharrel legkippen een mooie theetuin die te huur is voor feesten en partijen en een landwinkel met allerhande streekproducten uit het hele land. Nu zijn ook de lokale streekproducten via Eetvallei te bestellen en op vrijdagen van 9.30-17.00 en zaterdagen van 9.30 - 16.00 op te halen aan de Lunterseweg 82 in Ede. Welkom!

Lisette van Voorst en Rien Hardeman runnen de buurt- en reformwinkel in Ede. Sinds 1990 kunnen de klanten hier ook terecht voor advies en aankoop van geneesmiddelen. De afgelopen jaren is Van Voorst & Hardeman vooral specialist geworden in de verkoop van glutenvrije producten. Klanten uit heel Nederland weten de weg naar Van Voorst & Hardeman te vinden. Een plek waar zij eindelijk terecht kunnen voor dieetproducten, advies en de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

In 2006 bouwde Vincent, de oudste zoon van Rien en Lisette, de glutenvrijewebshop.nl. Deze extra service voor klanten om de glutenvrije producten via de webshop te bestellen (en te laten bezorgen) zorgde ervoor dat dit inmiddels een van de grootste online winkels voor het assortiment glutenvrije producten is geworden. Vanaf oktober 2016 zijn in de winkel ook bestellingen van streekproducten in de webshop van Eetvallei op te halen op donderdagen van 16 - 18 uur.

Boerderijwinkel De Blaak is een echt familiebedrijf. Vader Evertjan en zijn zoon Ferdinand verzorgen gemiddeld 150 tot 200 dikbillen op hun bedrijf. De hellingstal met zo’n 40 vooral Verbeterd Roodbonten en Belgisch Witblauwen staat centraal op het erf bij familie Van den Brink. ‘De koeien krijgen hoogwaardig voer zonder onnodige toevoegingen’ vertelt Ferdinand van den Brink. ‘Geen groeibevorderaars en dat soort fratsen dus. En we werken alleen met jonge, vrouwelijke koeien van hoogwaardige kwaliteit.’ In de boerderijwinkel wordt uiteraard het vlees van de eigen koeien verkocht en heeft daarnaast nu ook diverse streekproducten van Eetvallei in het assortiment zoals honing, eieren, advocaat en dergelijke. ‘Wij gaan voor kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit’, aldus Ferdinand en Rianne van den Brink.

Midden in het centrum van Veenendaal, Achterkerkstraat 14, vindt u De Bombardon: een kleurrijk verzamelgebouw waar u cliënten van Zorggroep Reinaerde aan het werk kunt zien in de feestwinkel, koffiecorner, kunstatelier en bakkerij. U komt ogen en oren te kort! Een bezoek aan De Bombardon is een belevenis. Wij werken met zorg en bieden u graag grote service en gastvrijheid. Loop eens bij ons binnen, ruik de geur van onze bakkerij waar heerlijke taarten worden gebakken, zie de verschillende ateliers waarin met veel creativiteit en enthousiasme prachtige kunstwerken worden geschilderd, en verschillende textielproducten achter de naaimachine worden gemaakt. Neem gerust plaats in onze koffiecorner waar u kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met een specialiteit uit onze bakkerij! En koop eens in de winkeletalage van Eerlijk Waar wat fairtrade- en streekproducten. En haal gelijk de tas op met boodschappen uit de streek die u via Eetvallei besteld heeft.

Met het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28 in Lunteren richt de Stichting voor Sociaal Cultureel Vormingswerk zich op kinderen, jeugd, senioren en mensen met een beperking en levert door het organiseren en stimuleren van vele activiteiten een positieve bijdrage aan de sociale samenhang van het dorp Lunteren. De bibliotheek is er ook gevestigd en met o.a. zang, dans, tekenen, pottenbakken, bridge, biljarten en huiskamermaaltijden is er voor elk wat wils. Nu is het ook mogelijk om bestellingen via Eetvallei op te halen in het Westhoffhuis op donderdagen en vrijdagen. Welkom!

Makandra is een zorgboerderij met biologische teelttuin op het landgoed Kernhem in Ede-Noord. In een beschutte werkomgeving kunnen zorgvragers zinvol werk doen en hun verdere levensweg ontdekken. In de winkel worden de zelf geteelde en verwerkte producten verkocht zoals groenten en fruit van het seizoen, honing, eieren, kaas en vlees van Jersey koeien. Zelf bloemen plukken uit de tuin of vergaderen in op of boven de deel kan ook. De winkel is open van maandag t/m vrijdag van 10 - 14.45 uur en zaterdag van 10 - 12.30 uur. Dan kunnen er ook bestellingen via Eetvallei worden opgehaald. En vanuit Makandra zorgt Eetvallei voor bezorging aan huis in de omliggende woonwijken op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend.

Isolde Kunz organiseert kookdemonstraties in Veenendaal. In een fraai ingerichte kookstudio verwerkt ze o.a. streekproducten tot heerlijke gerechten waarbij ze diverse doelgroepen op een toegankelijke manier laat zien hoe je eenvoudig, lekker kunt koken. Van vriendinnen groepjes, tot …

Annemieke is foodblogster en natuuradviseur. En ze woont in Ede met haar gezin met man en 3 prachtige zonen. Op www.eethetbeter.nl plaatst ze recepten, informatieve of persoonlijke artikelen. Haar doel: laten zien dat gezond, lekker, leuk en gemakkelijk eten uitstekend samengaan. En als we dat koppelen aan lokaal eten uit de regio, dan is de cirkel rond, van boer tot mond!

Voedsel Collectief Ede

Bestel met gelijkgezinden uit uw eigen straat, buurt, wijk en woonplaats uw boodschappen met streekproducten en ondersteun daarmee de boeren in uw eigen regio en lokale goede doelen. Èn doe hiermee uw eigen gezondheid, gemak + smaakbeleving ‘n plezier!

U kunt uw bestelling ophalen bij een bestaand ophaalpunt in Ede en omgeving. Draagt u ook gerust een nieuw ophaalpunt aan of laat het thuisbezorgen.

Waarom meedoen?

  • gezond en vers eten
  • eten met bekende herkomst dichtbij
  • behoud het cultuurlandschap rondom Ede
  • steun de lokale boeren en uw eigen gezondheid
  • versterk de lokale economie
  • minder milieubelasting voor uw eigen leefomgeving
Lees meer...

Rita's wEETjes...

Wilt u maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hieronder uw emailadres in en druk op de knop 'Inschrijven nieuwsbrief'

Bio1000

In oktober 2015 vond in Ede de Bio1000 plaats. Uit deze landelijke denktank van willekeurige, bij de biologische ontwikkelingen betrokken mensen, is een aantal themagroepen ontstaan. Themagroep Educatie heeft onderstaand filmpje gemaakt.

Credits: www.bio1000.nl

Eetvallei voor Gezonde School en Gezonde Sportkantine