Zorgboerderij de Hoge Born

Op de grens van Bennekom en Wageningen staat biologisch zorglandgoed de Hoge Born.

Bakkerij Ten Veen

Ambachtelijk brood: door de echte bakker Ten Veen gebakken. Wij bereiden al tientallen jaren met veel liefde en vakmanschap, geen afbakpraktijken, maar vers gebakken brood!

Jorisbrood

Natuurbakkerij van de Gelderse Vallei!

Wagenings Wijngoed

De eerste biologische wijngaard van Nederland boven de grote rivieren.

Remeker

Dè ambachtelijke, biologische kaasmaker uit Lunteren.

Brandrood

Het Brandrode Rund is een pure, oud-Hollandse koe. Alle melk wordt verkaast tot “Brandrood”.

Molen de Vlijt

De Vlijt is gebouwd in 1879, in een tijd waarin de stoommachine zijn intrede reeds had gedaan. Vandaag de dag is De Vlijt nog steeds een van de meest productieve beroepsmatig bemalen windkorenmolens van Nederland. De molen is nog dagelijks in bedrijf ter vervaardiging van (biologische) meelproducten, voor zowel consument als retail en grootverbruik. De Vlijt is ten behoeve van de biologische productie sinds 1981 Skal gecertificeerd (Skal 1168) en produceert volgens de HACCP-richtlijnen.

Meester Affineurs

MEESTER-AFFINEURS ® heeft het keurmerk Erkend Streekproduct. Dit keurmerk wordt verleend aan streekproducten met een gegarandeerde herkomst en toegevoegde waarde voor de streek.

De Heidebrouwerij

Deze brouwerij heeft het keurmerk Erkend Streekproduct. Dit wordt verleend aan streekproducten met een gegarandeerde herkomst en toegevoegde waarde voor de streek.

Doesburger Eng Streekproducten Coöperatieve Vereniging

De strijd voor behoud van het cultuurlandschap van de Doesburger Eng levert mooie streekproducten op.

Boerderij Van Steenbergen Kip

Sinds 2016 hebben wij een biologische kippenhouderij naast onze scharrelkippen.

Makandra

Zorgboerderij die werkt volgens antroposofische principes en biologische groente teelt.

Vleesboerderij Het Binnenveld

Een agrarische bedrijf met melkvee en met Belgisch Blauw vleesvee.

De Hooilanden

Biologische boerderij in het Bennekomse Binnenveld.

Otto Vloedgraven

Fruitsappen uit Binnenveld en Betuwe.

In Goede Aarde

Dagactiviteiten centrum met tuinderij en maakt chutney en jam.

Eetvallei

Combinaties van streekproducten als geschenk bijvoorbeeld.

Grebbeveld

Wij, Clemens Oude Groeniger en Marjel Neefjes, hebben sinds 2012 een schaapskudde. Die graast in natuurgebieden en op dijken tussen Renkum en Leersum. Ze lammeren af in onze stal in Wageningen. Ook verkopen we lamsvlees en vilt, geven we viltworkshops en organiseren we leuke evenementen zoals Lammetjesdag of Levende Kerststal.

Imkerij de Werkbij

Alles van bijen, voor bijen, over bijen én met bijen. Welkom in de fantastische wereld van de honingbij. Ervaar hoe we bij Imkerij de Werkbij samen met bijen zorgen voor de natuur, werken met de natuur en ontvangen van de natuur.

Oud-Bennekom

De Historische Vereniging Oud-Bennekom wil de moderne bewoner van het dorp bewust maken van die eeuwenlange geschiedenis, zoals de grafheuvels uit de bronstijd. Ook streeft de Vereniging naar het behoud van het culturele erfgoed, niet alleen fraaie gebouwen maar ook voorwerpen die in het Kijk- en Luistermuseum tentoongesteld worden.

Boonzaaijer

Gerrit Boonzaaijer maakt diverse soorten kaas van eigen melkschapen.

Koppejan Noten

Dit bedrijf uit Kootwijkerbroek is een klasse beter in het verpakken en branden van noten en notenmixen.

Natuurslagerij Keijzer en van Santen

Deze Wageningse slagerij is keizer in het zelf op ambachtelijke wijze maken van heerlijke vleeswaren.

Smaakfietsroutes

Deze fantastische fietsroutes leiden je langs de mooiste plekjes en leuke streekproducenten in de omgeving van Ede.

Aspergeteler Han te Ronde

Aspergeteler Han te Ronde teelt aan de Oude Diedenweg tussen Bennekom en Wageningen fantastische biologische asperges.

MixEfree

Een familie uit Scherpenzeel tobde met voedselallergien en heeft uitgevonden hoe ze zelf met e-nummervrije kruiden en specerijen heerlijk kunnen eten. En ze gunnen dat u ook!

Smaak van Van Gogh

Lokale producten die gemaakt zijn via de Smaakprofielen uit de schilderijen en brieven van Vincent van Gogh

Vleesboerderij De Blaak

Ferdinand en Rianne v/d Brink uit Harskamp leveren zuiver antibiotica vrij vlees. Ferdinand is ook slager dus kent z'n koeien van binnen en van buiten.

Nutsins

Ondernemende mbo studenten van het Groenhorst College in Ede ontwikkelden dit nieuwe product.

Zuivelboerderij IJsseloord

Dit verse zuivel uit Arnhem is via Eetvallei alleen bij ophaalpunten op te halen.

Coöperatie Vallei Energie

Lokale groene stroom te koop uit Ede en omgeving. Koop lokale energie, privé of zakelijk via Eetvallei.

Tres Jolie Fruittuin

In onze verwerkte producten proberen we de natuurbeleving van onze tuin vast te leggen. We letten door de bijzondere samenstellingen op een goede smaak en een gezond product. Zo werken we suikervrij of met zo min mogelijk toegevoegde suiker. Hierdoor zit niet alleen meer fruit in het product, maar komt de smaak van de verschillende soorten bessen zo veel beter tot haar recht.

Lankerenhof

De Lankerenhof is een biologisch legpluimveebedrijf met 6.000 opfokhennen en 12.000 leghennen. In en rond de stallen hebben de hennen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen. De kippen kunnen scharrelen, eten, drinken, rusten en eieren leggen. De houderij is erop gericht het milieu zo min mogelijk te belasten.

Smaak van Van Gogh Restaurant 10 daagse 17-26 maart 2017

Tijdens deze 10 daagse kun je in lokale restaurants gerechten eten die geïnspireerd zijn door de schilderijen en brieven van Vincent van Gogh. Bekijk welke eetgelegenheden meedoen en doe bijvoorbeeld gelijk een reserveringsaanvraag !

Brouwerij Smaak

Brouwerij Smaak uit Barneveld maakt eigentijdse bieren naar eigen recept, die vooral lekker en vol van smaak zijn.

Imker J.A. Dijkstra

Echte Bennekomse honing.

Streekkantine

Lekkere, pure producten uit de eigen streek bij elkaar gebracht voor zakelijk gebruik in 1 levering met 1 factuur.

Vera Thuis - zero waste receptontwikkeling

Vanuit mijn culinaire ervaring creëer ik graag smaakvolle zero waste recepten en ontwikkel heerlijke producten op het gebied van voeding. Waarom? Omdat ik passie heb voor duurzame voeding. Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in wat opdrachtgevers beweegt en sluit daar graag bij aan.

De Cooperatieve Betuwse Fruitmotor

Van rijpe appels wordt (h)eerlijke cider en een sprankelende drank gemaakt.

Bakkerij Stroop

In Wageningen gebakken brood met biologisch gecertificeerd meel van lokale Molen de Vlijt.

Organic Flavour Company

Hoe een Veenendaals bedrijf al 30 jaar natuurlijke thee mixen samenstelt met faire kruiden en specerijen uit het Verre Oosten.

RijnRoosters Koffiebranders

Aan de Wageningse Rijn wordt faire koffie gemaakt. Verkrijgbaar in bonen en snelfiltermaling.

Kardoen / Odin Natuurvoedingswinkels

Biologische producten die het aanbod uit de streek aanvullen en van iets verder komen.

Madame Fromage

De Wageningse francaise Gaelle maakt van Hollandse melk Franse kaasjes in Bennekom.

Umameats

Een fantastische combinatie van biologische zeewier in gangbaar rundvlees levert mooie producten op!

Fruitbedrijf J. van Leijen

Wij telen in Rhenen en de Betuwe de volgende seizoensproducten: appels, peren, pruimen, kersen, aardbeien, zacht fruit en diverse groenten. Andere groenten betrekken we voornamelijk bij collega's uit de regio.